MAKAJO är ett företag som bedriver konsultverksamhet för byggbranschen inom området inredning och kundhantering (bostadsköparens inredningsval) och hade över 35 byggprojekt under 2016.

Nu vill vi stärka upp vår eftermarknad och söker därför dig som vill arbeta med Kvalitetsuppföljning, kundvård och kunskapsåterföring hos oss på MAKAJO.

Arbetsuppgifter

Som serviceansvarig har du ansvaret för kunderna efter det att de har flyttat in i sitt nya hem. Du är i detta skede kundens primära kontaktperson hos våra kunder och din uppgift är att säkerställa att kunden har en trygg resa i sitt nya boende. Du hanterar inkommande kundärenden fortlöpande.

Anmälningar av fel i bostaden görs till dig och du ansvarar för att bedöma felet utifrån de dok som finns samlat för bostaden, och tillse att eventuella felaktigheter blir ett ärende hos den det leverantör det berör.

Serviceansvarig har också till uppgift att återföra kundupplevelser internt i syfte att kvalitetssäkra kommande projekt.

I tjänsten ingår följande:

  • att vara delaktig i/anordna informations- och kvalitetsträffar, både internt och externt
  • kundkommunikation, både internt och externt
  • att handlägga och koordinera kundärenden
  • att planera uppföljning av bostaden och kundärenden
  • att administrera och registrera erfarenhet, kundbehov och kunskap så att verksamheten internt kan förbättras, följas upp och utvecklas
  • att hålla kontakt med kundens entreprenadverksamhet, leverantörer och underentreprenörer

Då MAKAJO arbetar mycket med tidigare skeden i projekten såsom tillvalshantering, sortimentsuppgyggnad (KIA- kund och inredningsansvarig) ser vi gärna att du vill utvecklas i att arbeta även i tidigare skeden i våra projekt, om du inte redan har den erfarenheten.Som KIA (kund och inredningsansvarig) blir dina uppgifter att möta våra uppdragsgivares slutkunder på individuella möten och lotsa dem igenom inredningsprocessen, antingen hos uppdragsgivaren eller i Showrooms by MAKAJOs showroom.

Erfarenheter och kvalifikationer

Vi vänder oss till dig som har ett stort intresse för människor, boendefrågor, detaljer och inredning, och som framför allt har en god organisations- och administrativ förmåga.

Då vi arbetar med många uppdragsgivare är det viktigt att du är van att hålla många bollar i luften och känner dig bekväm i att växla om mellan projekten och uppgifterna.

Vi söker dig som redan har erfarenhet från branschen och som har en stor förståelse för bygg- och tillvalsprocessen.Vi ser gärna att du även har god datavana och vi sätter stort värde på att du är lyhörd, flexibel och positiv.

Sista ansökningsdatum är 22 december 2017, dock kommer rekryteringsprocessen att ske fortlöpande.

Kontakta oss!

Vi ser fram emot ditt CV med ett personligt brev där du beskriver de kunskaper och erfarenheter som du tycker passar in hos oss på MAKAJO. Sänd ansökan till jonna.mandell@makajo.com . Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta VD Jonna Mandell på tel 0709-707 687.