När företag eller organisationer medvetet bryter mot olika slags regler i arbetslivet kallar vi det för arbetslivskriminalitet. Det kan vara att de bryter mot regler om arbetsmiljö, tar del av bidrag som de inte har rätt till, inte betalar skatt och avgifter eller låter människor arbeta som inte har tillstånd i Sverige.

Hur stort är mörkertalet? Vilka projekt och arbetsplaster drabbas? Hur ska vi förebygga problemet? Hur ser verklighetsbilden ut?

VARMT VÄLKOMMEN att ta del på rapporten och diskutera det sociala ansvaret den 13 september kl 8.00-9.15. MAKAJO bjuder på frukost från kl 8.00 – vi ses på Brännkyrkagatan 82, nära t-bana Zinkensdamm.

ANSVAR SÄKERHET har tagit fram en rapport baserad på de kontroller som gjorts under 2022. Under seminariet presenterar vi resultatet som är minst sagt anmärkningsvärt.

Ni får även lyssna på vilka åtgärder man bör vidta för att förebygga arbetslivskriminialitet. Om taxonomins sociala dimension, där frågor om social hållbarhet i form av arbetsrättsliga frågor m.m. får stå i rampljuset.

Är du och din verksamhet förberett för detta?

I samband med presentationen diskuterar vi resultatet. Vi pratar om arbetslivskriminalitet som ett samhällsproblem och om det sociala ansvaret.

Klicka här för att komma till inbjudan och anmälan